Καμινάδα Φυσικού Αερίου ΙΝΟΧ

ανοξείδωτη καμινάδα φυσικού αερίου

Αντικατάσταση Καμινάδας

Οι καμινάδες από ανοξείδωτο ατσάλι (ΙΝΟΧ) είναι γνωστές για τη χρήση τους στην επισκευή ή αντικατάσταση παρωχημένων και ελαττωματικών καμινάδων. Παρέχουν ελάχιστα επεμβατικές επιλογές, που δεν απαιτούν εργασίες τοιχοποιίας.
Με την αλλαγή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο αρκετές καμινάδες σε κεντρικά λεβητοστάσια παρουσιάζουν προβλήματα από υπερβολικές υγροποιήσεις. Αυτό συχνά δημιουργεί εμφανείς διαβρώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί και προβλήματα στατικότητας των παλαιών καμινάδων.
Ο ανοξείδωτος χάλυβας που πληροί τι προδιαγραφές είναι πρακτικά αδιάβρωτος από τα προϊόντα καύσης του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου.
Μια σωστά μελετημένη καμινάδα κατασκευασμένη από τα κατάλληλα υλικά βοηθάει εκτός των άλλων και στην εξοικονόμηση ενέργειας , αφού ανεβάζει τον βαθμό απόδοσης της κεντρικής θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο ότι εμποδίζει τις υγροποιήσεις να μεταφέρουν λανθάνουσα θερμοκρασία στο ύπαιθρο.

Μελέτη Διαστασιολόγηση

Ο πλέον αποδεκτός τρόπος τεχνικά , για την αντικατάσταση της καμινάδας σας περιλαμβάνει 2 βήματα…
Την μελέτη και διαστασιολόγηση της διαμέτρου και του ύψους της καμινάδας & την επιλογή μεταλλικής καμινάδας διπλού τοιχώματος από INOX (κατά προτίμηση AISI 304L) με ενδιάμεση πυράντοχη θερμομόνωση.
Με τα παραπάνω είστε διασφαλίζουμε μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης του λέβητα , απόλυτη στεγανότητα και μηδενικές διαβρώσεις .

Γιατί Καμινάδα INOX ;

Οι καμινάδες INOX διπλού τοιχώματος με θερμομόνωση δεν κάνουν απλή στεγανοποίηση και διατηρούν τη θερμοκρασία των καυσαερίων μέχρι το στόμιο εξόδου.
Με αυτό τον τρόπο έχουμε εξοικονόμηση καυσίμου αφού δεν παρουσιάζονται απώλειες θερμότητας στα τοιχώματα της καμινάδας. Αντίθετα αυτό το ποσό θερμότητας διοχετεύεται μέσω των τοιχωμάτων του λέβητα στο δίκτυο θέρμανσης.
Στην περίπτωση αντικατάστασης της καμινάδας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου , η μελέτη της καμινάδας γίνεται από την αρχή χωρίς να περιοριζόμαστε από την υπάρχουσα καμινάδα .
Δηλαδή η νέα κατασκευή είναι σχεδιασμένη και υπολογισμένη για το σύστημα θέρμανσης που έχουμε.

Το υλικό που χρησιμοποιούμε μας παρέχει απεριόριστη εγγύηση αφού είναι υλικό πιστοποιημένο δοκιμασμένο επί δεκαετίες και το καταλληλότερο για διαβρωτικά περιβάλλοντα.